Τοποθεσία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Αμπράμ

Το Αμπράμ βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Νάξου. Απέχει 21 χιλιόμετρα από το λιμάνι και 23,7 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο και για να μας βρείτε θα ακολουθήσετε από το λιμάνι τον παραλιακό δρόμο προς Γαλήνη-Εγγαρές-Απόλλωνα. Ο Απόλλωνας βρίσκεται ακόμα βορειότερα από εμάς και σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το Αμπράμ. Στην παραλία μας, η οποία απέχει 400 μέτρα από το Πέτρινο θα βρείτε κυρίως βότσαλο, αλλά και άμμο, ενώ σε κάθε περίπτωση μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στα γειτονικά μας λιμανάκια, όπως στον Κάμπο, στην Χίλια Βρύση, τα Μικρά, τους Αγίους Θεοδώρους, ή όπου αλλού η εξερευνητική σας διάθεση σας βγάλει.

Hiking – Trekking
Το νησί της Νάξου ενδείκνυται για πεζοπορικές δραστηριότητες λόγω της ορεινής γεωμορφολογίας του, αλλά και λόγω του πλήθους των αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων που συναντά κανείς διασχίζοντας τα μονοπάτια του. Στην Νάξο βρίσκεται άλλωστε και η ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, ο Ζας, σε υψόμετρο 1004 μέτρων, απ’ όπου η πανοραμική θέα του Αιγαίου θα σας μαγέψει.

Πως θα μας βρείτε

Βγαίνοντας από το λιμάνι, ακολουθείτε την επαρχιακή οδό Νάξου-Γαλήνης-Εγγαρών. Αφού οδηγήσετε για 20,8 χλμ, θα βρείτε ένδειξη για τον όρμο του Αμπράμ και θα στρίψετε αριστερά. Μετά από 200 μέτρα θα βρείτε στα αριστερά σας το Πέτρινο. Καλωσήρθατε! Αν διαθέτετε την εφαρμογή Google Maps και βρίσκεστε στο λιμάνι, για να μας βρείτε, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμό:
Λιμάνι προς Πέτρινο

Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο, ακολουθείτε την επαρχιακή οδό Νάξου-Γαλήνης-Εγγαρών. Αφού οδηγήσετε για 23,3 χλμ, θα βρείτε ένδειξη για τον όρμο του Αμπράμ και θα στρίψετε αριστερά. Μετά από 200 μέτρα θα βρείτε στα αριστερά σας το Πέτρινο. Καλωσήρθατε! Αν διαθέτετε την εφαρμογή Google Maps και βρίσκεστε στο αεροδρόμιο, για να μας βρείτε, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμό:
Αεροδρόμιο προς Πέτρινο